- Úvod
- Časté dotazy k výrobkům
Časté dotazy k výrobkům
1) Síla/tloušťka alobalu - jaký je v tom rozdíl?
- Materiál o síle 7-9 mikro se používá výhradně pro balení potravin.
- Materiál o síle 10-12 mikro se používá pro balení potravin v gastronomii (prodej kebabu, pizzerie, restaurace)
- Materiál o síle 13-20 mikro se používá pro grilování.
- Materiál o síle 20-30 mikro se používá pro grilování selat, izolace apod.
2) Mohou se kadeřnické alobaly používat na balení potravin nebo na grilování?
- Nemohou! Barevné kadeřnické alobaly nejsou určeny pro styk s potravinami!
3) Jaký je rozdíl v kvalitě mezi hnědým a bílým pečicím papírem?
Hlavním rozdílem v kvalitě papíru není barva, ale tepelná odolnost papíru.
Tuto odolnost zajištuje vrstva teplu-odolné látky nanesená v papírně. Čím je vrstva silnější, tím papír více vydrží.
4) Mohu pečicí papír použít vícekrát?
- v domácnosti je možné ho použít jen jednou a poté ho vyhodit do koše.
- pro pekárny a restaurace je určen jiný papír (pečicí archy) se silnější vrstvou teplu-odolné látky.
5) Mohu použitý pečicí papír hodit do popelnice s papírem?
Ne. Tento papír se vyhazuje do směsného odpadu - není vhodný na recyklaci.